Biografija Andrej Jereb (Moja Linija)

Ta knjiga je bila zame osebno v marsičem pravo uživaško delo. Prvič sem zagrizel v biografijo, v zapis osebne zgodbe sogovornika, istočasno je bila to tudi prva biografija slovenskega avtomobilskega športnika.

Andrej Jereb je sicer že leta 2010 sklenil svojo dirkaško kariero, a ostal najbolj prepoznaven slovenski avtomobilski dirkač. Njegova zgodba je skoraj filmska, celovita, srčna in strastna, dejansko kot nalašč za knjigo.

Že dolgo se poznava, osebno tam od leta 2000 naprej. Skupaj sva bila na skoraj vseh njegovih nastopih na svetovnem prvenstvu, na vseh pomembnih dirkah doma in v širši regiji. Osebno imava v marsičem podoben odnos do avtomobilskega športa. Oba sva se vanj zaljubila že kot najstnika, a vanj vstopila vsak skozi svoja vrata. On kot dirkač, ki je pri 18. letih kupil prvi dirkalni avtomobil – sila skromnega yuga – sam kot avtomobilski novinar.

Naročila za knjigo: http://a-jereb.si/sl/knjiga-moja-linija

Rdeča nit biografije je zaupanje v lastno osebno strast. Njeno moč, pomen. O iskri, ki je Andreja tako mladega zadela naravnost v srce. O tem, kako jo je doživljal, kaj vse je storil za njeno uresničitev in kaj ga je na tej poti spremljalo. Biografija nisem pisal klasično kronološko; zgodbe se prepletajo, kakor se prepleta tudi nadvse kompleksen avtomobilski šport


»Bil sem le preprost fant z iskrenimi sanjami …«

“Zvečer sem s sebe zvlekel kombinezon, prepojen od znoja, prahu in vonja po bencinu. Vselej zadovoljen, srečen.”

Zgodba fanta iz Izole z iskrenimi sanjami, ki jim je posvetil vse in postal najuspešnejši avtomobilski športnik v Sloveniji. Uspelo mu je v športu adrenalina, strasti in neizmerne življenjske energije. Andrej Jereb je prehodil pot od voznika skromnega zastave yuga do udeleženca dirk za svetovno prvenstvo. Pot od večkratnih naslovov državnega prvaka v Sloveniji in na širšem območju je kronal z uvrstitvijo v prvo deseterico slavnega relija Monte Carlo. Svojo zgodbo, s katero želi predvsem navdihniti mlade z življenjskimi sanjami na kateremkoli področju, je napisal s pomočjo Gregorja Pavšiča, avtomobilističnega novinarja ter avtorja knjig Usodna strast 1 in 2.

Najuspešnejši in najbolj prepoznaven slovenski avtomobilski športnik Andrej Jereb z biografijo z naslovom Moja linija povzema svoje življenje in kariero, ki se je leta 2010 končala z največjim uspehom – uvrstitvijo v prvo deseterico slavnega relija Monte Carlo. To je tudi prva izdana biografija avtomobilskega športnika v Sloveniji.
»Namen knjige ni le povzemati športno pot, temveč knjigo ponuditi tudi kot navdih vsem mladim. Vsem tistim, ki jih nekaj v mladih letih v srce zadene kot puščica in jih prevzame, čemur se nato povsem predajo in v tem vidijo svoje življenjske sanje, poslanstvo in cilj. Prav na tak način sem se kot najstnik zaljubil v reli. Ko še nisem imel vozniškega izpita, sem prek poletnega dela v avtopralnici dobil denar za prve dirkaške rokavice in tekmovalna sedeža. Pri 19 letih sem kupil prvi dirkalni avtomobil in odpeljal prvi reli,« se spominja Andrej Jereb.
Ta prva dirka je bila zanj osnovna izpolnitev sanj in od takrat naprej so bili vsi nastopi, odpeljane hitrostne preizkušnje in zmage le še nadgradnja iskrenih sanj preprostega fanta iz Izole. V svoji biografiji Andrej povzema kompleksnost relija, svoj intimni odnos do avtomobilskega športa, vzponov in padcev in rasti skozi kariero.
Knjiga je razdeljena v 14 poglavij, ki pa jih spremljajo še dodatni vmesni pogovori z najbližjimi Andrejevimi sodelavci. Tako člani najožje družine, nekdanjimi sovozniki, pokrovitelji in člani ekipe. Celoten obseg knjige je 292 strani.
Avtor biografije je Gregor Pavšič, avtomobilistični novinar in avtor slovenskih knjig o avtomobilskem športu Usodna Strast 1 in 2.

You May Also Like

Usodna Strast 2

Usodna Strast 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *