WRC “selfiji”: Ok, hvala za pogovor, lahko še eno fotko?

Pregled le nekaterih “selfijev” s sogovorniki v dozdajšnji 20-letni novinarski poti prikliče mnogo spominov. Prvi intervju na svetovnem prvenstvu leta 2006 v Nemčiji s finskim sovoznikom Timom Rautiainenom, sledili pa so mnogi: Sebastien Loeb, Petter Solberg, Markku Alen, Luis Moya, Miki Biasion …

Prvi delovni reli za svetovno prvenstvo je bil januarja leta 2006 v Monte Carlu. Takrat še z Andrejem Jerebom, no še istega leta sem potoval v Grčijo (Akropolis), na Sardinijo in avgusta nato še v Nemčijo. Tam sva prvič kramljala z odličnim sovoznikom Timom Rautiainenom, desno roko dvakratnega svetovnega prvaka Marcusa Gronholma.

Ko sem zbral na kup le nekaj spodnjih “selfijev”, še nekaj podrobnosti. Med nekaterimi intervjuji se je pošteno zalomilo z okvaro diktafona; ko sem februarja 2007 na Švedskem sedel za mizo z Jarijem-Mattijem Latvalo, sem bil prepričan, da govorim z bodočim svetovnim prvakom. Takrat so podobno menili vsi, a smo se (vsaj za zdaj) vsi zmotili. Podobno sem si lani na Finskem mislil tudi za Kalleja Rovanperro, najstniški čudež svetovnega relija. Bo svetovni prvak že s Toyoto? Bomo videli.

Sicer pa so vselej najlepši spomini na pogovore z vodji ekip. Z Malcomom Wilsonom sva se pogovarjala v njegovi pisarni v M-Sportu, z Georgeom Donaldsonom žal le prek telefona. Nekaj posebnega so bili intervjuji z odličnimi sovozniki, na primer z Luisom Moyo in Denisom Giraudetom. Pa seveda z najbolj srčnimi dirkači kot je bil Petter Solberg in serijskim svetovnim prvakom Sebastienom Loebom. Prvič z njim na kontejnerju v Novi Zelandiji, drugič v bistveno bolj sproščenem vzdušju, za mizo pred hotelom na Sardiniji.

Ni jih še konec, kmalu sledijo naslednji.

Jean Ragnotti.
Gabriele Tarquini.
Ken Block.
Kalle Rovanperra.
Simo Lampinen.
Tommi Makinen.
Petter Solberg.
Fabrizia Pons.
Matthew Wilson.
Tom Blomqvist.
Emanuelle Pirro.
Niki Lauda.
Markku Alen.
Luis Moya.
Sebastien Loeb.
Franco Cunico.
Miki Biasion.
Jari-Matti Latvala.
Ilka Minor.
Mikko Hirvonen.
Esapekka Lappi.

You May Also Like

Čas za branje: posebna ponudba za knjigo Usodna Strast 2

Življenje s strastjo: pišem že 20 let in izidem (skoraj) vsak dan

Letos ne bom pisal! Ha, in že nastaja nova biografija – Valter Bonča.

Eno leto z biografijo Andreja Jereba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *